Skip to content

Tavaszi úszóverseny

Hagyomány

Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, a Kis-Pingvinek által rendezett úszóversenyeknek már hagyománya lett az évek alatt. Egy-egy ilyen nap folyamán a legkisebbektől kezdve mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy számot adhasson tudásáról, megmutathassa, mennyit fejlődött az elmúlt időszakban, és persze, ami a legfontosabb, jó élményekkel gazdagodhat minden résztvevő. Már az egészen kezdőktől is vízre szállhat bárki, aki kedvet érez magában egy kis versenyre, hiszen a legkisebbek nudlival és persze egy segítő támogatásával teljesítik a távot hason és háton is. Természetesen itt még nem vérre menő küzdelemről van szó – a legfontosabb célunk talán az, hogy olyan pozitív élményekkel gazdagodhassanak a gyerkőcök, amik elég motivációt tudnak adni számukra a későbbi sportoláshoz is. Éppen ezért minden induló nyakába kerül érem, állhat dobogón, illetve kap oklevelet és egyéb ajándékot is.

Számunkra remek visszajelzés az is, hogy minden alkalommal egyre több nevezés érkezik ezekre a versenyekre, egyre több bátor kis úszópalánta gondolja úgy, hogy szeretné kipróbálni magát éles helyzetben is. Persze ilyenkor természetes, hogy dolgozik bennük egy kis drukk; ezt próbáltuk oldani most is egy kis közös zenés-táncos bemelegítő tornával. A medenceteret is ünnepi díszbe öltöztettük az alkalomra, amerre nézett az ember, csak kék lufikat és pingvineket látott.

Versenyszellem

Persze a nagyobbak számára már egy versenyhelyzet igazi arca mutatkozik meg – a haladó csoportok már egyedül küzdenek a vízben, van, aki már ráadásul több hosszon keresztül. A programot pedig a legfiatalabb versenysportolóink zárják; számunkra is remek látni, hogy az általuk belefektetett kemény munkának milyen eredménye van már ilyen, rövidnek mondható idő alatt is.

Továbbá az is nagyon jól mintázza közösségünk erejét, hogy a vízben a legkisebbeket ezen a versenyen nagyobb vízilabdázók kísérték, akik szívesen segítenek nekünk és a kisebb gyerekeknek is, bármiről legyen szó. Mindig jó érzés, ha azt érezzük, hogy az az üzenet, amit igyekszünk a hétköznapok folyamán felétek közvetíteni, célba ér.

Együtt

Persze a nap végén, miután a versenyszámok lementek, volt még idő, hogy a srácok bohóckodhassanak, játszhassanak egy nagyot még a vízben közösen. Hiszen erről szól az egész: őrülten szeretjük ezt a közeget, és azt, hogy itt együtt lehetünk.