Skip to content

Pingvin-csőr

Áprilisban Ádi osztotta meg velünk a gondolatait, és nagyon szerencsések vagyunk, hogy ezt megtette! A legkisebb vízilabda csapatunk tagja remekül összegezte az idei szezont, és a rájuk váró balatoni kihívásról is izgalmas véleménye van, olvassátok el ti is! 

Lassan vége a szezonnak, már csak egy-egy forduló van hátra a 2011-es és a 2012-es bajnokságból is, mi az, amiben szerinted a legtöbbet fejlődtél/fejlődött a csapat?

 

Olyan, mintha a bajnokság még csak most kezdődött volna, de már vége is lassan. Mindkét bajnokságban sokat fejlődtünk. Sokkal gyorsabbak, erősebbek és technikásabbak is vagyunk. A csapatjátékban is. Szerintem én is sokat fejlődtem, ahogy a többiek is. De sokat számít az is, hogy a szárazföldön is jóban vagyunk egymással, és sok a közös program a vízen kívül is.

Mit szólsz a Balaton átúszáshoz, hogyan élted meg eddig a felkészülést?

Amikor megtudtuk a hírt, boldog voltam, mert az életemben ilyen nagy dolgok csak ritkán történnek. A csütörtök reggeli plusz edzést is jobban bírom, mert tudom, hogy az átúszással segítünk Flórának. Az edzés mellett még több dolog és történik az átúszás miatt. Például eljött hozzánk MÄrcz Tamás, volt közös filmnézés és a kézisek meccsére is együtt megyünk. A Balatoni fagyizóban lehet kapni olyan fagyit, amit, ha megveszel, 50 forinttal támogathatod Flórát.

Mit gondolsz, mit lehet tanulni egy ilyen kihívásból, mi lesz benne a legnagyobb élmény?

Együtt megnéztük a Nyad című filmet. A filmből lehet hallani, hogy Nyad sohasem adta fel. Az átúszásnál is így van. A filmben megosztotta a tapasztalatait is, amiből tanulni lehet. Szerintem a legnagyobb tanulság, hogy bármilyen lehetetlennek tűnő feladatot tudunk teljesíteni, ha felkészükünk, hiszünk magunkban és a célra koncentrálunk. Diana egy lelkesítő videót is küldött nekünk. Az átúszáskor lehet, hogy mindenem fájni fog, de tudom, hogy segítek Flórának is, ez erőt és boldogságot is ad. 

Nemsokára itt a nyári szünet, hogyan tervezitek tölteni a pihenést?

Az biztos, hogy megyek vízilabda táborokba. A családi nyaralás is biztos a vízparton lesz a Balatonnál vagy a Velencei-tónál. A kutyámmal együtt is fürödhetek. Még az is lehet, hogy a tengerhez is eljutunk.