Skip to content

Pingvin-csőr

Márciusi rovatunkban Baumann Csabival beszélgettünk, aki három éve vízilabdázik nálunk, a serdülő csapat tagja. A nagyfiúk a Kis-Pingvines edzések mellett a dunaújvárosi uszodában is rendszeres vendégek, sőt, újvárosi színekben vesznek részt a gyermek, serdülő és ifjúsági országos bajnokságokban is.

Mi az, amiért szerinted fontos, hogy kamaszkorban sportoljunk?

Szerintem fontos, hogy legyen valami sport az életünkben. Nekem a sport mindig a kikapcsolódást jelentette, már nem kell stresszelnem a suli miatt, azt csinálom, amit szeretek és élvezek. Én mindig úgy voltam a sporttal, hogy első a tanulás és utána a sport, de ettől függetlenül mindig megpróbáltam a maximumot kihozni magamból. A csapat sport azt jelenti, hogy tartozunk valahova, és segítünk egymásnak. Örülünk egymás sikereinek és támogatjuk egymást. Jófejek a csapattársaim és szeretek itt sportolni.

Nyáron a napközis táborban – a közösségi szolgálat okán – segítettél nekünk a gyerkőcök körül, milyen élmény volt számodra?

Nyáron, amikor segítettem a napközis táborban, eleinte még nem is tudtam, hogy mire számítsak. Megpróbáltam mindenhol segíteni, ahol tudtam, és végül egyre szívesebben mentem. A gyerekek nagyon kedvesek voltak, és egyre jobban megkedveltem őket. A programok nagyon jók voltak, nekem nagyon tetszett az a pár hét amíg ott voltam. Ha lesz rá lehetőségem idén is szívesen megyek táboroztatni.

Szoktuk látni, hogy időnként motorral jársz edzésre, honnan jött a motorozás?

Sokszor van, hogy motorral járok edzésre. Ez az egész motorozás apukámtól jött, hiszen ő is kamaszkora óta motorozik. Egy időben mindig motorral vitt edzésre, nagyon megtetszett, és elhatároztam, hogy leteszem a jogosítványt. Most már majdnem 2 éve motorozok, nagyon szeretem, ez is egy hobbi számomra. Motorozás közben nagyon szabadnak érzem magamat. Sokak szerint nagyon veszélyes a motorozás, ez így is van, de szerintem, ha az ember ésszel csinálja akkor lehet baleset- és konfliktusmentesen közlekedni.

Ha találkozhatnál egy híres sportolóval, kit választanál, és miért?

Szívesen találkoznék Milák Kristóf úszóval, tisztelem a kitartó munkáját, és hogy ilyen fiatalon ennyire jó teljesítményt elért. Az ő pályafutásán látszik, hogy kemény munkával, alázattal, és szorgalommal bármilyen célt el lehet érni.