Skip to content

Nyári táborok 2022

Idén is, mint minden évben nyáron több héten keresztül táboroztattunk a Kastélydombi uszodában. Egy-egy tábor hét alkalmával hetven körüli gyerkőcöt foglalkoztatunk, a napi két úszás mellett pedig változatos programok várják a jelentkezőket, legyen szó sportfoglalkozásokról, kézműveskedésről vagy játékos versenyekről.

Idén azonban igyekeztünk az eddigieknél is jobban feldobni a táborokat, így az eddigiektől eltérően minden hétnek különleges tematikája volt, ahol az adott téma köré épülő feladatokat kellett megoldaniuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Volt, hogy nyomozókká változtunk, de jártunk varázslóiskolába, megismerkedtünk a kalózok életével és még Madagaszkár pingvinjeit is elkísérhettük egy izgalmas küldetés során. Összesen hét darab tábori hetet tudhatunk magunk, és kijelenthetjük, hogy mi legalább annyira jól éreztük magunkat, mint a gyerekek – és legalább annyira el is fáradtunk.

Úszástudás szempontjából különösen hasznos egy ilyen intenzív hét a gyermekek számára, hiszen az összesen tíz víziedzés alkalmával hatalmas fejlődéseket szoktak elérni a srácok, ezek mellett pedig igyekszünk hangsúlyt fektetni a legváltozatosabb mozgásformákra. Idén is volt foci, labdaügyességi feladatok, röplabda, fejlesztőtorna, kidobós, vízipisztolycsata a teljesség igénye nélkül. Emellett pedig minden héten készítettünk valami apróságot a hét tematikájának megfelelően, volt nyomkeresés, meseolvasás a kisebbeknek, vetítés vagy éppen színezés.

A hetet jellemzően pénteken egy nagyobb hangvételű kihívással koronáztuk meg, ami lezárta a történetet, amit a hét folyamán építgettünk. Volt itt nagy nyomozói munka, kalózokként kerestünk kincset, tartottunk cirkuszi bemutatást, és persze a végén kis aprósággal jutalmaztuk a srácok egész hetes kitartó munkáját.

Úgy hisszük, sikerült mindenki számára felejthetetlen élményeket okozni, azok számára is, akik többször velünk tartottak tudtunk mindig újdonságot mutatni, ehhez pedig a jövőben is tartani fogjuk magunkat.