Skip to content

Fitt-Pingvin tábor

Egészséges életmód

Kétség se fér hozzá, hogy az egészséges életmód egyik alapvető hozzátartozója a mozgás, ennek pedig a mindennapi életbe való beiktatását minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni. Azonban sokak számára nehézséget okozhat a megfelelő sportág kiválasztása, vagy anyagi problémákba ütközhetnek a szülők, esetleg hiába vágynak a változtatásra, jó példa híján igazán ők se tudják, hogy hová nyúljanak. Ezek a gondok kiküszöbölésére nyújtott remek megoldást a Kis-Pingvinek által szervezett Eisberg-Fitt-Pingvin tábor, ami a nyár folyamán került megrendezésre.

Különböző sportágak

Az előzetes jelentkezés alapján bekerült gyermekek egy héten keresztül teljesen díjmentesen kaptak lehetőséget arra, hogy különböző sportágakban próbálják ki magukat, miközben különböző egészség-tudatos programokon is részt vettek, ezáltal is közelebb víve őket a megfelelő életmód kialakításához. Az öt nap alatt olyan sportok kerültek bemutatásra, mint az úszás, vízilabda, szinkronúszás – hiszen a Pingvinekről lévén szó, mindenünk a víz – de ezek mellett sor került atlétikára, élmény pedagógiára, illetve focira is, a teljesség igénye nélkül.

Táplálkozás fontossága

Miután az egészséges életmód elengedhetetlen része a mozgáson kívül a helyes táplálkozás is, így a gyermekek étrendje is ezek alapján lett összeállítva a héten, így minden nap kaptak gyümölcsöt vagy salátát – amiért ezúton is hálásak vagyunk az Eisbergnek, aki ezt az öt napon keresztül biztosította számunkra. Mindemellett, még egészséges sütemény elkészítésében is kipróbálhatták magukat a srácok, hiszen ki mondta, hogy a helyes táplálkozás nem lehet finom!

Eisberg üzemlátogatás

Arra is lehetőségük nyílt a programon részt vevőknek, hogy ellátogassanak az Eisberg üzemébe, ahol bepillanthattak az ott történő munkálatokba, illetve a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatták az ott zajló egyszerűbb folyamatokat. A hetet pedig egy közös túrával zárták, hiszen a rendszeres mozgáshoz nincs szüksége az embernek uszodához, csarnokhoz és sportfelszereléshez, a természetben sétálni egy nagyot is pont olyan jó lehet sokszor.

A mozgás mellett természetesen jutott idő a kikapcsolódásra és a kreatívkodásra is, a pihenők alatt különböző kézműves programokon szórakozhattak a gyerekek, az itt készült ajándékok mellett pedig sok mást is hazavihettek, hiszen kaptak a hét folyamán pólót, kulacsot és labdát is.

Szülői előadások

Továbbá nem csak a gyermekeknek, de a szülőknek is számos hasznos információval szolgált a hét, hiszen minden délután különböző előadások kerültek megrendezésre számukra, ahol bővíthették ismereteiket a dietetikáról, a sportos életmódról és a megfelelő vitaminpótlásról is.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen program megszervezése habár közel sem kis feladat, és rengeteg szakember segítségét veszi igénybe, mégis igazán érdemes erre időt és energiát fordítani, mert segítséget nyújt és támogatást ad olyanok számára, akiknek igényük lenne a változtatásra, de ezt sokszor rajtuk kívül álló okok miatt nem tudják egészében teljesíteni. Mindezek mellett pedig, talán a legfontosabb, hogy egy felejthetetlen élménnyel lehettek gazdagabbak.