Skip to content

Egy kör Balaton, Vikiért!

Karácsonyi kihívás

     A karácsony előtti nagy nyüzsgésben, mikor az iskolai szünet közeledtével már nem voltak úszásórák, a Kis-pingvinek maguk mögött hagyták az uszodát, hogy más terepen is próbára tegyék magukat. Hat napunk volt arra, hogy körbesétáljuk a Balatont, mégpedig egy jó ügy érdekében, a tizennyolcadik kerületi kislány, Viki orvosi kezeléseire szerettünk volna adományokat gyűjteni azzal, hogy felhívjuk a figyelmet a család nehéz helyzetére. 

     A séta során szerencsére sose unatkoztunk, hiszen mindig volt valaki, aki velünk tartott egy darabon, kicsik, nagyok és szülők egyaránt. A szerencse is mellettünk állt, mert az egész túrát kellemes napsütés kísérte, igazi kirándulós idő volt, a Balaton pedig télen egy egészen más, sokkal kevésbé ismert, de legalább ugyanannyira szépséges arcát mutatta. Egy kis időre tényleg kiszakította az embert a hétköznapok forgatagából, és lehetőséget adott rá, hogy ne kelljen más problémákkal foglalkozni.

     Persze azért koránt sem volt könnyűnek nevezhető a hét, hiszen ahogy gyűri az ember maga mögé a kilométereket, úgy fárad egyre jobban és úgy válik egyre nehezebbé az egyik lábát a másik után pakolni. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, soha nem lesz vége már az adott napnak, vagy, hogy soha nem fogy el az előttünk álló út, de azt hiszem, hogy a lelkesedésünk egy pillanatra se hagyott alább. Hiszen végig jó hangulatban telt az utunk, pont úgy ott voltunk egymásnak, mint ahogy a velünk sétálni érkező Pingvinek ott voltak nekünk. Mert ettől vagyunk egy család.

     Mindamellett, hogy egy kihívással, ugyanakkor jó élményekkel teli hetet tudhattunk magunk mögött, sikerült adományokból is annyit összegyűjteni, hogy az elegendő lett Viki kezeléséhez szükséges gép megvásárlásához. Fantasztikus tudni, hogy olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik nem mennek el szótlanul a segítségkérés mellett, hanem igenis tenni akarnak azért, hogy mindenki számára könnyebb legyen ebben a világban.

     Nagy hálával gondolunk mindenkire, aki segített nekünk abban, hogy ez az egész kihívás valóra válhasson, és bízunk benne, hogy mindenki számára, aki a részese volt olyan szép emlékeket jelent, mint amilyeneket nekünk.