Skip to content

Egy hossz Balatonra készülve

     Alig telt el egy hónap, mióta bejelentettük idei kihívásunkat, de számtalan dolog történt velünk az elmúlt időszakban, folynak a háttérben a szervezési munkálatok, és persze a gyerkőcök is teljes lendülettel vetették bele magukat a felkészülésbe. A mindennapi edzések mellett elkezdődtek a reggeli (hajnali) úszások is, így csütörtökönként a kerület jóvoltából már reggel hatkor lázasan folyik a munka a Kastélydombi uszodában, a srácok már közelebbi ismeretbe kerülhettek a hosszabb távok megtételével is a vízben, amikre eddig egy vízilabda edzés során nem feltétlen volt szükségük. Persze, a feladat nehéz, de derekasan helyt állnak, hiszen érzik ők is, hogy nagy dolgot fognak véghez vinni, ahhoz pedig sok felkészülés is szükségeltetik.

     Természetesen az edzések mellett azért jut idő a csapatépítésre is, hiszen a nyolcvan kilométeres távra nem csak testben, de lélekben is fel kell készülni. Ennek keretei között volt idő arra is, hogy a Nyad című filmből megnézzünk pár részt, amiben Diana Nyad, a hatvannégy éves maratonúszó egy egészen természetfeletti teljesítménnyel, ötödik nekifutásra Kubából indulva egészen Floridáig szelte a habokat. Számokban ez hatvan órát és százhatvanhat kilométert jelentett számára, ami egészen rendkívüli mutatvány, elképesztő akaraterőről és kitartásról árulkodik. Ami pedig számunkra volt hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen kivételes sportoló videóüzenetben intézett pár biztató szót és jótanácsot a Kis-Pingvineknek, a Gyerekek a Gyerekekért kihívás még a tengeren túlra is eljutott! A mozi-esthez csatlakozott hozzánk Flóra és édesanyja, Drávucz Rita is, hiszen ebben közösen, egy csapatként veszünk részt!

     Szerencsére a motiváció nem csak videó formában, hanem személyesen is házhoz jött a gyerekekhez, amikor az egyik esti edzés előtt Marcz Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, volt szövetségi kapitány látogatta meg az uszodát. Mesélt a sportoló pályafutásáról, a kitartásról, edzői évekről és persze a gyerkőcöket is szívesen meghallgatta, egy nagyon jó hangulatú beszélgetést bonyolítva le. Elhozta az érmeit is, amit körbe adogatva mindenkinek lehetősége volt megcsodálni, sőt, még ajándékkal is készült, három vízilabda sapkát osztott ki a srácok között.

     A héten pedig jöhetett egy kis lazulás, a Balatoni Fagyizó megvendégelte a Kis-Pingvineket, egy kis energiát biztosítva a csütörtöki két edzés között. Ráadásul a kihívásban is támogat minket, hiszen mindhárom fagyizójukban, minden nap az egyik ízben megtalálhatjátok a táblánkat, így, ha ezt választjátok, minden gombóc után ötven forinttal segíthetitek ti is Flóra alapítványát!

     Persze még a felkészülés egy része hátra van, és rengeteg feladat vár ránk az amúgy is sűrű hétköznapok mellett, de a lelkesedés töretlen – mint mindig – így izgatottan várjuk a további megmérettetéseket, és persze várjuk a júniust, amikor ez a rengeteg munka meghozza a gyümölcsét!