Skip to content

Az idei kihívás: Gyerekek a gyerekekért!

     Március 22-e a víz világnapja, az emberi élet és a természet örök körforgásának elengedhetetlen alkotójának ünnepe. Egész életünket átszővi, a tiszta ivóvíz felbecsülhetetlen kincsünk, amit változó világunkban egyre fontosabb, hogy megvédjünk. Az elmúlt években a nemzetközi álláspont is ennek a témájába passzolt, a különböző mottókkal a környezetvédelmet és a helyes vízelosztást támogatták. 
     Persze mindamellett, hogy a víz elengedhetetlen a bolygó életformái számára, számunkra más jelentőséggel is bír. Nem csak valami, amire a testünknek van szüksége, hanem eköré szerveződik az egész életünk. Eszköz a kezünkben, amivel a mozgást népszerűsíthetjük, alapvető eleme mindannak, amire a közösségünket építjük. És persze nem utolsó sorban, a következő nagyszabású kihívásunknak is az egyik főszereplője…
     Mielőtt felfednénk a titkot, egy dolgot azért tisztázzunk. Ha ismerősnek hangzana, vagy úgy rémlene, hogy valaki ezt már megcsinálta, ne izgulj, azok is mi voltunk! De ugye a jóból sose elég…

     Idén nyáron 24 bátor Kis-Pingvin fog nekivágni, hogy átússza a Balatont… de mivel a szokványos távnak nem lenne hírértéke, ezért egy kis izgalmat víve a dologba hosszában fogják mindezt megcsinálni!
     A csapat a 2009-12 között született vízilabdásainkból fog állni, akik kis fős csoportokban, váltóban fogják szelni a habokat, nappal és éjjel is, így várhatóan egy hétvége alatt teljesítik is a távot. Ez testben és lélekben is nagy kihívás lesz, illetve az eddigi edzések mellett plusz felkészülést is fog igényelni, nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy ezt bevállalják!
     Habár nem ez lesz az első pingvinek által teljesített egy hossznyi Balaton – hosszában sem – azért mindegyik próba más és más, idén csak a gyerkőcök úsznak méghozzá egy másik gyerkőcért.

     Az idei esemény fő célkitűzése, hogy a WonderFlora & CMT Alapítvány számára gyűjtsünk. Flóránál – aki Drávucz Rita Világ- és Európa-bajnok vízilabdázó kislánya – két éves korában állapították meg, hogy a CMT nevű kór nehezíti meg a mindennapjait. Ez a betegség akadályozza a járásban, fejlesztése és állapot javítása pedig egy örökös folyamat. A kihívással is elsősorban erre szeretnénk felhívni a figyelmet, minden adományt az alapítványnak fogunk felajánlani.
     A saját sportolóinknak is szeretnénk mindezzel felhívni a figyelmét arra, hogy milyen sokszínűek is vagyunk, mennyire különböző történettel rendelkezünk, és milyen fontos, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy segítsünk másoknak.

Olyanokká váljunk, mint a víz – ami összeköt.

Az úszás tervezett időpontja: 2024.06.14-15. (Eső nap: 2024.06.21-22.)
Útvonal: Keszthely – Balatonakarattya (80 km)

Fontos! Az úszáshoz csatlakozni nem lehet. Az esemény oldalt azért hoztuk létre, hogy nyomon követhesse minden érdeklődő a felkészülést és szurkolhasson az átúszásért.

Az eseményünk fővédnöke: Illés Fanni paralimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar paraúszó és férje, edzője Szabó Álmos.

#1hosszBalaton