Skip to content

10 évesek a Pingvinek!

Mérföldkő

Idén augusztusban nagy mérföldkőhöz érkeztek a Pingvinek, hiszen a nyáron ünnepelték a tizedik születésnapjukat. Aki pedig ismer minket, tudja, hogy ehhez méltó módon, csak egy hatalmas buli keretében lehetett megünnepelni a nagy napot, aminek a Jade Beach adott otthont Dunavarsányban. A terep már nem volt ismeretlen, hiszen a második nyár volt ez, amikor a vízilabdázók ottalvós edzőtábora is ide lett szervezve, a kellemes vizű tó és az azt körülölelő erdős terület pedig tökéletes helyszínnek ígérkezett az ünnepléshez is. A kora délutáni órákban már megkezdődtek a programok, elsőként a vízilabda-tornával, ahol a különböző korosztályok csapatai mellett az edzők, szülők, és az egyesület régi játékosai is vízbe szálltak a tóban felállított pályán, hogy a nyári napsütésben igazán barátságos hangulatú mérkőzéseket játszanak. Ezek mellett természetesen a versenyúszók is megmutatták, mire is képesek a nyíltvízen, miközben a kilátogatók is élvezhették a hangulatos strand-időt.

A délutáni órákban, ahogy egyre többen lettünk kezdetüket vették a szárazföldi programok is, különböző kézműveskedés vagy kreatív fényképek készítése várta a gyerekeket, habár a legnagyobb sikert talán a lemosható pingvines tetoválás jelentette. De csak majdnem akkorát, mint amit a vízben felállított hatalmas felfújható csúszda aratott, amelyre a kezdeti megszeppentség után a nagyobbak, de még a felnőttek is lelkesen álltak sorba.

Akinek pedig az ázalgás után még mindig maradt ereje, este felé birtokába vette a röplabdapályát, hogy megmutathassa, nem csak a vízben bánik ügyesen a labdával. Mindennek ellenére, miután a harmadik szerva landolt a konyhában, megegyeztünk, hogy mégis csak jobb ötletnek bizonyul, ha mindenki marad a saját sportjánál, a vízben.

Természetesen nem is lehet elképzelni egy szülinapot torta és ajándékok nélkül, ez persze itt sem volt máshogy, az esti sütizés után pedig a hangulat egyre inkább a felnőttek ízléséhez igazodott, mert az elmúlt tíz év sikereiben kétségkívül szerepe volt a szülőknek is ugyanúgy, ahogy a gyerekeknek, ők is megérdemelték az önfeledt szórakozást.

Ezután persze már csak egy kérdés maradt, amire izgatottan várjuk a választ, habár azt egyelőre senki nem tudhatja;

Vajon mit tartogat a következő tíz év?

Mindenesetre legyen az bármi is, mi ugyanakkora lelkesedéssel várjuk, mint ahogy eddig!