Skip to content

1 nap a medence körül

Nem telhet el úgy év, hogy a Kis-Pingvinek ne rukkolnának elő valamilyen őrült kihívással. Idén télen több ügyet fésültünk össze, nagy hangsúlyt fektettünk a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett cipősdoboz akcióra, ezt pedig egy nagyszabású esemény, az „Egy nap a medence körül” keretei között valósíthattuk meg. Huszonnégy órán keresztül töltöttük meg a medencét élettel, minden korosztály számára igyekezve kihívást, feladatot, élményt teremteni.

Már kora délután megkezdődtek az előkészületek, az eseményhez méltó díszbe öltöztettük az uszodát, így este nyolcra már felkészülve és izgatottsággal telve várhattuk a rajtot. Egy tizenkét órás úszóversennyel indítottuk a programot, ahol különböző csapatok szálltak vízre, többek között vízilabdázóink, felnőtt úszóink, de mi, oktatók is csobbantunk. Fél óránként váltottunk, közben pedig, akik épp nem a medencében voltak különböző társasokkal, csocsóval, vagy egy laza beszélgetéssel készülhettek a következő rajtjukra. Az egész éjszakán át tartó megmérettetés igazán nagy kihívás volt mind fizikailag, mind mentálisan, de büszkén állíthatjuk, hogy minden Kis- és Nagy-Pingvin alázattal végig küzdötte, ahogy – bátran mondhatjuk – az ránk jellemző is.

Persze a java – pontosabban a fele – még hátra volt, egy lélegzetvételnyi pihenő után a program a legkisebb, oktatáson résztvevő gyermekeinkkel folytatódott. Itt egészen négyéves kortól mutatták meg a srácok, hogy mennyit fejlődtek a legutóbbi megmérettetés óta, a legkisebbek még deszkával-segítővel, de a kicsit nagyobbak már teljesen egyedül csobbantak, hogy lenyűgözzenek minket tudásukkal. Az eredményhirdetésen igazán nagy nevek is segítségünkre voltak, olyan sportolók akasztották a gyerkőcök nyakába az érmet, mint Leimeter Dóri vagy Somhegyi Krisztián.

Kora délután a vízilabdáé volt a főszerep, a minikupán vendégünk volt a Dunaújváros és az OSC csapata is, kedvenc csapatsportunk bemutatóját pedig egy gyerek-edző mérkőzéssel koronáztuk meg. A nap végén volt családi vetélkedő, ahol a szülők is tanúbizonyságot tehettek állóképességükről és ügyességükről a vízben. A huszonnégy órát egy aquafitness edzéssel zártuk, amit ezúton is köszönünk Virágnak.

Habár embert próbáló feladat volt huszonnégy órán keresztül ébren maradva a legjobbunkat nyújtani, úgy gondoljuk kijelenthetjük, hogy nagy sikere volt a programnak, célunk, hogy minél több arcra csalhassunk mosolyt és okozhassunk a srácoknak maradandó élményt a visszajelzések alapján maradéktalanul sikerült. Mindemellett pedig megszámolhatatlanul sok cipősdoboz és tartósélelmiszer gyűlt össze, amit köszönünk mindazoknak, akik adományozásra szánták magukat, ahogy azt is, hogy elkísértek minket ezen az igazán tartalmas – és fárasztó – napon.

Reméljük Ti is olyan izgatottan várjátok, hogy jövőre mivel rukkolunk elő, ahogy mi!